Президент присвоїв звання Героя України загиблому під Іловайськом комбригу 51 омбр Павлові Півоваренку

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому під Іловайськом 2014 року полковнику Павлу Півоваренку.

Як передає “Новинарня“, відповідний указ №630/2021 опублікований на сайті глави держави в п’ятницю, 10 грудня.

“Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Півоваренку Павлу Васильовичу — полковнику (посмертно)”, – йдеться в документі.

Звання присвоєно “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”.

Командир 51-ї окремої механізованої бригади полковник Павло Півоваренко загинув 29 серпня 2014 року під час прориву з Іловайського котла. 1 жовтня його тіло поховали на Кушугумському кладовищі в Запоріжжі як останки невстановленої особи під номером 3191.
За кілька місяців за допомогою експертизи ДНК довели, що поховане тіло належать саме Півоваренку. Медичне обстеження показало, що полковник був поранений в ногу, отримав пошкодження спини і загинув внаслідок влучання уламку в голову.

Однак при цьому частина джерел поширювали інформацію, нібито комбриг Півоваренко перейшов на бік ворога і перебуває в ОРДЛО.

Історію Павла Півоваренка в деталях розповів журналіст В’ячеслав Шрамович:

Перепоховання останків командира 51-ї окремої механізованої бригади відбулося 22 липня 2016 року в Києві на Лук’янівському кладовищі.

Указом президента України Петра Порошенка №258/2016 від 17 червня 2016 року “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” Павло Півоваренко був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Читайте також:
Звання Героя України посмертно отримав “кіборг” з Рівненщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна