Не відкидаємо застосування ядерної зброї першими, – сенатор США про відповідь на агресію Росії

Сенатор від Республіканської партії США Роджер Вікер, який входить до складу комітету з питань збройних сил, припустив, що Сполучені Штати можуть вступити в наземну війну з Росією в рамках захисту України, оскільки російські війська концентруються біля кордонів країни. Він також не виключив, що США можуть застосувати ядерну зброю першими.

Про це в середу, 8 грудня, пише видання The Independent.

Вікер сказав, що політика Штатів полягає в тому, щоб розглядати усі можливі варіанти, коли виникає потенціал військового конфлікту, включаючи використання ядерної зброї.

“Що ж, військові дії можуть означати, що ми стоятимемо разом з нашими кораблями в Чорному морі, і ми обрушимо руйнування на військовий потенціал Росії. Це може означати, що ми беремо участь, і я не виключаю цього, я не виключаю присутність американських військ на землі. Чи знаєте ви, що ми не виключаємо застосування ядерної зброї першим”, – сказав сенатор.

Представник офісу сенатора у коментарі виданню підтвердив, що Вікер вважає, що президент США Джо Байден не повинен унеможливлювати воєнні дії для захисту України. При цьому він попередив, що висловлювання про ядерну зброю стосуються політики США в цілому, а не конкретно в контексті України.

Як відомо, Роджер Вікер – один із топових членів Сенату США, що спеціалізується на військових питаннях, та представників “партії яструбів”. У 2016 році під час слухання з колишнім головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Джозефом Данфордом Вікер спитав, чому США не можуть в односторонньому порядку встановити безпольотну зону на всьому повітряному просторі Сирії.

Читайте також:
НАТО почало навчання “Стійкий полудень”. Сценарій – ядерна війна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна