У Євросоюзі затвердили санкції проти ПВК “Вагнера”, – ЗМІ

Посли країн Євросоюзу затвердили санкції проти членів російської приватної військової компанії “Вагнера”. Також обмеження поширюються і на трьох громадян Росії, які співпрацювали з найманцями.

Про це в середу, 8 грудня, повідомив журналіст “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк в у твіттері.

“Посли ЄС сьогодні вирішили дати “зелене світло” санкціям проти групи “Вагнера”. ЄС також додасть трьох осіб, пов’язаних із групою, у свій режим санкцій з прав людини, одну людину до списку по Лівії, трьох до свого списку по Україні та двох фізичних осіб і трьох юридичних осіб у свій список по Сирії. Усі вони з Росії”, – написав Йозвяк.

Раніше він повідомляв, що санкції будуть спрямовані проти колишнього офіцера російських спеціальних сил, очільника угруповання Дмитрія Уткіна, одного з підрядників ПВК в Сирії Станіслава Дичка та причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Європейський Союз у середині листопада погодився розробити основу для можливих санкцій проти російських найманців, які можуть бути направлені в регіон Сахель в Західній Африці.

Згодом Європарламент ухвалив резолюцію з засудженням порушенням прав людини приватною військовою компанією “Вагнера”, звинувативши Росію.

Читайте також:
Після пресмарафону до Зеленського з’явились нові запитання через “вагнергейт”, – Bellingcat

Експерти ООН звинуватили “вагнерівців” у зґвалтуваннях цивільних у ЦАР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна