У Міноборони буде аналог агентства НАТО з питань закупівель, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков анонсував створення в Україні аналогу агентства НАТО, яке займатиметься закупівлею та логістикою.

Як передає “Новинарня“, про це очільник МОУ заявив у п’ятницю, 3 грудня, під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

“Серед першочергових заходів побудова ефективної прозорої системи закупівель. Ми плануємо створити в Міноборони аналог агенції НАТО з питань підтримки та закупівель на кшталт NSPA”, – сказав Резніков.

“Структурно воно буде містити частину, яка здійснюватиме закупівлю товарів, робіт та послуг оборонного призначення, а також частину, яка відповідатиме за забезпечення харчування, паливо, речове забезпечення та інше”, – додав він.

Агенція НАТО з підтримки та постачання (NSPA) – головна логістична організація НАТО та виконавчий орган Організації НАТО з підтримки та постачання. Держави-члени Альянсу мають представників у наглядовій раді Агенції, що контролює і управляє діяльністю цієї Агенції.
NSPA об’єднує в одній організації логістику, закупівлі, забезпечує спільні міжнародні рішення для зацікавлених сторін. Агенція має штаб-квартиру у Капеллені (Люксембург) і оперативні центри у Франції, Угорщині й Італії.

Читайте також:
Україна і НАТО продовжують співпрацю в рамках програми “Партнерство заради миру”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна