Стерненко виграв позов до СБУ про захист честі й гідності

Активіст Сергій Стерненко виграв у суді справу в Служби безпеки України, котра стосувалася захисту його честі та гідності.

Відповідне рішення ухвалив апеляційний суд у четвер, 2 грудня. Активіст оскаржував ухвалу першої інстанції – Шевченківського суду.

Стерненко переповів причини позову до СБУ.

“Ще до моменту, як мені повідомили про підозру у справі про мою необхідну оборону за «напад» на мого нападника, СБУ під тиском тоді ще міністра ВС Авакова та генпрокурорки Венедіктової видала брехливу заяву з інфографікою “ЯК НАСПРАВДІ”. Це було не просто брехнею, а і грубим порушенням принципу презумпції невинуватості. Бо на момент публікації я не те що не був засуджений за самозахист, слідчий тоді навіть не встиг повідомити мені про підозру! Ми подали на СБУ до суду”, – пише Стерненко на своїй сторінці у ФБ.

Після рішення апеляційної інстанції СБУ, зі слів Стерненка, зобов‘язана на своєму сайті викласти інформацію, що їхня брехня “ЯК НАСПРАВДІ” це було припущення, а не доведений факт.

Читайте також:
Зеленський пропонував мені очолити управління СБУ в Одеській області, – Стерненко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна