Україна отримала статус спостерігача в AQUAPOL

Україна отримала статус спостерігача в Асоціації Міжнародного поліцейського співробітництва на воді AQUAPOL.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу Міністерства внутрішніх справ України.

“МВС спільно з Національною поліцією України досягнуло ще більшого прогресу в створені безпечного та захищеного середовища для кожного українця. З січня 2022 року оперативна взаємодія та співпраця з правоохоронцями країн-членів ЄС виходить на новий рівень – Україна отримала статус спостерігача в Асоціації Міжнародного поліцейського співробітництва на воді AQUAPOL”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що створений у 2002 році AQUAPOL є платформою для вивчення та обміну передовою практикою правоохоронних органів у Європі, які мають спільну мету – забезпечення безпеки водних шляхів і водного транспорту, а також захист навколишнього природного середовища шляхом боротьби з незаконним транспортуванням відходів та боротьби з кримінальними правопорушеннями щодо забруднення морів.

“Цей винятковий випадок, коли до асоціації приймають країну, що не є членом ЄС, підкреслює зацікавленість міжнародних партнерів у взаємовигідному співробітництві з нашою країною, що сприятиме ефективності у досягненні спільної мети в боротьбі з незаконною міграцією, торгівлею людьми, контрабандою товарів, протидії незаконному обігу зброї та наркотиків”, – зазначили у відомстві.

Вже з наступного року для української водної поліції відкриваються нові можливості для ефективної взаємодії з партнерами із Болгарії, Румунії, Угорщини, Хорватії та Німеччини в межах Дунайського центру, участі в спільних операціях, переваги оперативної комунікації та швидкого обміну інформацією, що є передумовою для запобігання та розслідування правопорушень на воді.

Читайте також:
Україна посилює охорону держкордону з Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна