Росія висилає частину співробітників із посольства США в Москві

Російське МЗС повідомило співробітникам посольства США, які перебувають у Москві понад три роки, що вони мають залишити Росію до 31 січня 2022 року.

Про це в середу, 1 грудня, повідомляють “Известия” з посиланням на офіційного представника МЗС РФ Марію Захарову.

“Ми розглядаємо американську вимогу саме як висилку (російських дипломатів – Н.) і маємо намір реагувати відповідним чином. До 31 січня 2022 року Росію мають залишити співробітники посольства США, які перебувають у Москві понад три роки», – сказала Захарова.

У МЗС РФ заявляють, що це рішення є кроком у відповідь на рішення США обмежити терміни перебування російських дипломатів.

“До 1 липня наступного року, якщо Вашингтон не відмовиться від трирічного правила і не піде на компроміс, ще поїдуть працівники в загальній кількості, пропорційній оголошеній Держдепартаментом цифрі росіян”, – уточнила Захарова.

Читайте також:
Російська розвідка назвала Держдеп США “рупором брехливої пропаганди”, а Україну лякає грузинським сценарієм 2008 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна