Щодня на бойовому чергуванні стоять 120 засобів радіолокації і 750 армійців радіотехнічних військ, – МОУ

Щоденно до бойового чергування в радіотехнічних військах залучається до 750 військовослужбовців та близько 120 зразків засобів радіолокації.

Про це у вівторок, 30 листопада, заявив міністр оборони України Олексій Резніков у своєму привітанні з нагоди Дня радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України.

Міністр нагадав, що радіотехнічні війська здійснюють радіолокаційне забезпечення ведення бойових дій зенітними ракетними військами та тактичною авіацією Повітряних Сил, дій угруповань військ.
Цей рід Повітряних сил веде розвідку повітряного простору, щоб виявити загрози порушень державного кордону у повітрі тощо.

“Нині радіотехнічні війська, спираючись виключно на можливості підприємств вітчизняного військово-промислового комплексу, мають у своєму розпорядженні найновітніше озброєння та демонструють одні з найкращих показників у війську щодо темпів і перспектив оновлення парку засобів радіолокації. Станції українського виробництва 79К6 «Пелікан» та П-18 «Малахіт» є одними з найкращих у світі, конкурентними з подібними аналогами провідних світових держав. Надзвичайно важливо, що в Україні створено повний цикл виробництва цих сучасних радіолокаційних станцій і лінійку їх обслуговування та ремонту. А тому в подальшому планується продовжити виконання заходів з технічного переоснащення радіотехнічних підрозділів і постачання у війська сучасних засобів радіолокації”, – йдеться в тексті вітання, яке пиширив пресцентр МОУ.

У відомстві наголосили, що в умовах збройної агресії Російської Федерації передбачено подальше набуття спроможностей радіотехнічних військ ПС ЗС України для оповіщення військ та об’єктів про початок повітряного нападу в умовах масового застосування високоточної зброї та радіоелектронних перешкод.

Читайте також:
“Укроборонпром” готовий відновити виробництво станцій радіотехнічної розвідки “Кольчуга”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна