У районі ООС перевірили готовність до протидії диверсіям. ФОТО, ВІДЕО

У Старобільському районі на Луганщині Служба безпеки України провела антитерористичні навчання, участь в яких взяли військові Збройних сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Нацполіції, Держспецзв’язку, прокуратури, та інших органів державної влади та місцевого самоврядування.

Про це в четвер, 25 листопада, інформує пресцентр  СБУ.

“Служба безпеки України провела антитерористичні навчання у районі проведення операції Об’єднаних сил. Цього разу у Старобільському районі Луганської області. Мета тренувань – перевірка готовності всіх суб’єктів боротьби з тероризмом до протидії можливим диверсіям та підвищення рівня міжвідомчої взаємодії під час проведення спецоперацій”, – йдеться в повідомленні.

Антитерор навчання Луганщина 2 Антитерор навчання Луганщина 3 Антитерор навчання Луганщина 4 Антитерор навчання Луганщина 5 Антитерор навчання Луганщина 6 Антитерор навчання Луганщина 7 Антитерор навчання Луганщина 9 Антитерор навчання Луганщина 10 Антитерор навчання Луганщина 11 Антитерор навчання Луганщина 12 Антитерор навчання Луганщина 13
<
>

Як зазначається, за легендою тренувань умовні терористи проникли на територію слідчого ізолятора у Старобільську і захопили у заручники співробітників пенітенціарної установи. Злочинці вимагали звільнити осіб, яких взято під варту. Оскільки вимогу “терористів” не було виконано одразу, то їхні спільники вчинили “диверсію”, підірвавши міст через річку Айдар.

У результаті було прийнято рішення про початок силової фази. Бійці Центру спеціальних операцій СБУ “А” нейтралізували “терористів” і звільнили “заручників”.

А вибухотехніки виявили закладені “вибухові пристрої” та знешкодили їх.

Інші учасники навчань оперативно відновили транспортне сполучення через річку, звівши понтонну переправу, і локалізували наслідки диверсії. Умовних диверсантів затримали.

Читайте також:
СБУ повідомила керівнику однієї з шахт “Волиньвугілля” про підозру у фінансуванні бойовиків “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна