Прем’єрка Естонії Каллас закликала запобігти подальшій російській агресії проти України

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що союзники мають зробити все можливе, щоби запобігти подальшій ескалації на сході України.

Про це вона заявила у Парижі під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає “Європейська правда”.

Каллас і Макрон спільно наголосили, що уважно стежать за військовими маневрами Російської Федерації біля кордону з Україною.

“Зараз найважливіше зробити все, що в наших силах, щоби запобігти будь-якій військовій ескалації. З цією метою необхідно спільно вжити конкретних кроків, щоби відбити у Росії бажання до подальшої ескалації”, – сказала Каллас.

Прем’єр-міністерка Естонії також вказала, що немає жодних ознак згасання гібридної атаки на Білорусь на кордоні ЄС-НАТО, адже таке тривале протистояння відповідає інтересам режиму Лукашенка.

“Це допомагає відвернути увагу від жорстоких репресій і порушень прав людини, які тривають у Білорусі. Режим також жорстоко експлуатує людей, які прибули до Мінська, піддавшись на фальшиві обіцянки”, – заявила Каллас.

Читайте також:
Естонія прокладе 130 км колючого дроту на кордоні з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна