НБУ вводить в обіг пам’ятну монету із зображенням Гарнізонного храму Львова

Із 1 грудня Національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету “Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла”. Вона присвячена храму Львова, побудованому на початку XVII століття.

Про це інформує пресслужба Нацбанку.

Монету номіналом 5 гривень виготовили з нейзильберу, її маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм, а тираж – 35 тисяч штук. Гурт монети – рифлений.

На аверсі монети розмістили малий Державний Герб України, під яким напис Україна; фрагмент інтер’єру центрального нефу, унизу на дзеркальному тлі номінал монети і рік карбування – 5/гривень/2021; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

На реверсі монети зображено фасад будівлі храму, угорі ліворуч від якого лев та напис Львів (під левом); написи: Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (півколом ліворуч).

На початку грудня виповнюється років років віднови діяльності Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла у Львові.

Читайте також:
У Львові військові хірурги врятували чоловіка, в якого раптово зупинилося серце. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна