“Енергоатом” відправив першу партію ядерного палива до Централізованого сховища

Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” передала першу партію радіоактивних відходів із Рівненської АЕС на Централізоване сховище ядерних відходів.

Про це йдеться у повідомленні держкомпанії у четвер, 25 листопада

Зокрема, 30 контейнерів із солебітумним компаундом відправили для постійного зберігання та поховання на комплекс “Вектор”.

“Початок передачі РАВ на державне сховище – результат численних організаційних та технічних заходів”, – зазначили в Енергоатомі.

Також у держкомпанії додали, що на черзі – підготовка передачі експлуатаційних радіоактивних відходів, які накопичуються на Южноукраїнській, Хмельницькій та Запорізькій АЕС.

Комплекс “Вектор” призначений для зберігання та поховання відходів, що надходять з усіх атомних електростанцій Енергоатому, Чорнобильської АЕС та її зони відчуження, а також інших промислових та наукових підприємств та організацій.

У лютому цього року, нагадаємо, “Енергоатом” остаточно відмовився вивозити до РФ відпрацьоване ядерне паливо.

Читайте також:
“Енергоатом” підписав угоду з Westinghouse про будівництво енергоблоків для Хмельницької АЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна