В окупованому Криму продовжують облаштовувати захист танків від Javelin

У мережі з’явилися нові відео з тимчасово окупованого Криму, де на російських танках знову помічають прилаштовані на башті решітки, які, за задумом російських військових, мають захистити техніку від атаки з повітря.

Один із таких матеріалів поширив на сторінці у ФБ засновник волонтерського проєкту “ІнформНапалм” Роман Бурко.

“Ймовірно, такий “дах” психологічно має заспокоїти танкістів РФ нібито вони “у безпеці” і не так боялися потрапити під удар Javelin або Bayraktar TB2. Хоча задовго до прийняття на озброєння Україною цих новітніх систем російські танки на Донбасі вже яскраво згоряли разом з танкістами…”,  – пише Бурко, публікуючи відповідне відео.

Додамо, що танки Т-72Б3М з новим захистом були показані на виставці військової техніки в окупованому місті Сімферополь, в місті Севастополь, також були помічені на навчаннях танки Т-72Б3 з новим захистом, передає “Мілітарний”.
Як зазначено, танки Т-72Б3М надійшли на озброєння танкового батальйону 126-ї бригади берегової оборони 22-го армійського корпусу Чорноморського флоту Росії.
Для посилення захисту Т-72Б3М та Т-72Б3 було встановлено протикумулятивний екран, який має захищати верхню півсферу танка. Імовірно, цим посиленням російські військові мають намір підняти захист танків від переносного протитанкового ракетного комплексу «Javelin», який стоїть на озброєнні України.

Читайте також:
ЗСУ відпрацювали нову тактику застосування “Байрактарів” і “Джавелінів”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна