В Україні з 2022 року заплановано зростання грошової допомоги військовим у разі підписання першого контракту

В Україні із 1 січня 2022 року зросте одноразова грошова допомога для військовослужбовців в разі підписання першого контракту – приблизно на тисячу гривень.

Про це в середу, 24 листопада, повідомляє АрміяInform.

Сума допомоги залежить від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, із наступного року він становитиме 2 393 грн.

Відтак особи рядового складу отримуватимуть “підйомні” в розмірі 19 144 грн, особи сержантського і старшинського складу – 21 537 грн, особи офіцерського складу – 23 930 грн.

Зараз одноразова грошова допомога при першому контракті виплачується в таких розмірах: рядовому складу – 18 160 грн, сержантам і старшинам – 20 430 грн і офіцерам відповідно – 22 700 грн.

Як відомо, в деяких регіонах України місцева влада додатково фінансово стимулює військових, які укладають перший контракт. Наприклад, у Львові діє Порядок надання одноразової виплати мешканцям Львівської міської територіальної громади, які підписали у 2019-2021 роках контракт для проходження військової служби у ЗС України. Така виплата становить 25 тисяч гривень.

Одноразова грошова допомога виплачується військовослужбовцям одразу після укладення ними першого контракту. Її отримують:

  • особи, які приймаються на посади рядового складу строком на 3 роки;
  • особи, які приймаються на посади сержантського і старшинського складу строком на 3 роки і більше;
  • особи, які приймаються на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу строком на 1 рік і більше;
  • особи, які підписали контракт строком на 5 років і більше, із числа військовослужбовців, призначених на посади осіб сержантського і старшинського складу, осіб офіцерського складу після закінчення вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти (підготовка яких здійснюється за державним замовленням), за умови вступу до виконання обов’язків за цими посадами.

Сьогодні розмір мінімального грошового забезпечення військовослужбовця становить трохи більше ніж 10 тисяч гривень.

Читайте також:
Солдат ЗСУ отримує меншу зарплату, ніж прибиральниця в піцерії, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна