УкрТКГ закликала Росію підтримати звернення до МКЧХ для доступу до місця смерті в Макіївці українця Макарця

Українська делегація в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу закликала Росію підтримати ініціативу про звернення ТКГ до Міжнародного Комітету Червоного Хреста для забезпечення невідкладного доступу і проведення розслідування всіх обставин смерті українця Руслана Макарця в тимчасово окупованій Макіївці, звільнення якого Україна вимагала протягом тривалого часу.

Про це йшлося під час засідання ТКГ у середу, 24 листопада.

Як повідомлялося, Макарець був затриманий на непідконтрольній Україні території Донецької області навесні 2019 року на КПП в Горлівці. Пізніше його засудили до 13 років позбавлення волі за законодавством т.зв. ДНР, зокрема, за статтями “зрада батьківщині” і “шпигунство на користь українських спецслужб” і відправили відбувати термін в колонію в Макіївці.

Україна вимагала його звільнення.

12 листопада поточного року стало відомо про смерть Макарця.

“Українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв’язку з конфліктом, відкриття КПВВ, суворого дотримання режиму припинення вогню і виконання рішень Паризького саміту Нормандського формату 2019 року”, – наголосили в УкрТКГ.

Наступне засідання заплановане на 8 грудня.

Читайте також:
В колонії окупованої Макіївки помер засуджений за “шпигунство” Руслан Макарець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна