Україна отримає ще 50 млн доз вакцини Pfizer

Україна подовжила контракт із фармацевтичною компанією Pfizer на постачання вакцини проти COVID-19.

Щорічно компанія постачатиме Україні по 25 мільйонів доз вакцини “Комірнаті”.

Як передає Deutsche Welle, про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у вівторок, 23 листопада.

“МОЗ продовжив контракт із компанією Pfizer на постачання вакцин від COVID-19 на 2022-2023 роки, з чіткими термінами постачання вакцин”, – зазначив очільник відомства.

За його словами, вакцину використовуватимуть для проведення додаткових щеплень при відповідних рекомендаціях Національної технічної групи експертів з питань імунізації.

Міністр наголосив, що Україна відстає від європейських країн за темпами вакцинації та намагається надолужити це на тлі сплеску інфікування.

“Україна наближається до мети, поставленої Всесвітньою організацією охорони здоров’я, – вакцинувати 40 відсотків дорослого населення до кінця 2021 року”, – сказав Ляшко.

За його словами, повністю імунізовані вже десять мільйонів громадян України.

Однак міністр нагадав, що “кожен заслуговує на можливість бути захищеним від COVID-19”, й закликав українців вакцинуватися якомога скоріше.

Читайте також:
В Україні за добу – 12,7 тис. COVID-хворих. Померли 720 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна