Місія ОБСЄ виявила в житловому районі окупованого Луганська танк бойовиків

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували розміщення на тимчасово окупованій території в Луганській області танка збройних формувань Російської Федерації, розміщеного з порушенням Мінських домовленостей.

Про це у вівторок, 23 листопада, інформує пресслужба ООС.

“У зоні дій так званого 2-го армійського корпусу ЗФ РФ, у межах житлової забудови міста Луганськ було зафіксовано танк Т-64. Така, нібито, незначна кількість виявлених порушень пояснюється численними перешкодами, які чинять роботі представників СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях збройні формування Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, свободу пересування спостерігачів Місії обмежували, зокрема, на блокпості збройних формувань РФ біля Мінерального Донецької області, а також у неконтрольованому урядом пункті пропуску на кордоні у Вознесенівці (раніше – Червонопартизанськ) та на залізничній станції “Червона Могила” у Вознесенівці Луганської області.

Безпілотники СММ також зазнавали глушіння сигналу засобами радіоелектронної боротьби окупантів.

Зафіксовані міжнародними спостерігачами порушення з боку ЗФ РФ є очевидним проявом агресивних намірів Російської Федерації, в той час, як підрозділи Збройних сил України і надалі неухильно дотримуються як Мінських домовленостей, так і зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню.

Читайте також:
СММ ОБСЄ зафіксувала просування українських військ у “сірій зоні” біля Гранітного і Старомар’ївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна