Україна змінить стратегію облаштування кордонів

У відповідь на міграційну кризу в Мінінфраструктури утворять відповідний департамент, який займатиметься цивільною інфраструктурою на кордоні.

Про це в понеділок, 22 листопада, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Ми змінюємо стратегію облаштування наших кордонів. У Мінінфраструктури буде утворений відповідний департамент, який займатиметься цивільною інфраструктурою на кордоні, щоб ми нарешті навели лад на пунктах пропуску. Це також реалізовуватиметься в межах програми “Велике будівництво”, —  заявив прем’єр-міністр.

Кабінет Міністрів минулого тижня виділив 21 млн грн для укріплення українського кордону з Республікою Білорусь. За словами Шмигаля, ця сума необхідна для початку укріплення тих ділянок, де існує ймовірність проходження мігрантів, що нині перебувають на білорусько-польському кордоні.

“21 млн грн — початкова сума, яка використовуватиметься на будівництво спеціальних укріплювальних споруд, а також на збільшення кількості прикордонних військ на відповідних ділянках кордону України. Кошти до цієї суми будуть додаватися в міру потреби”, — цитує прем’єра його пресслужба.

Денис Шмигаль також додав, що в Україні діє програма з розбудови державного кордону.

Читайте також:
Українські силовики показали, як виглядає посилений кордон із Білоруссю. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна