Окупанти обстріляли зі ствольної артилерії цивільних у Новозванівці. ФОТО

доповнено

Увечері в п’ятницю, 19 листопада, російсько-терористичні війська обстріляли зі ствольної артилерії цивільні житлові будинки в селі Новозванівка, що в Попаснянському районі Луганської області.

Про це “Новинарні” повідомили військові ЗС України, що тримають оборону на цій ділянці.

Уранці в суботу пресслужба 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила зафіксувала наслідки артнальоту на фото.

За даними армійців, власне по населеному пункту було чотири “прильоти” снарядів калібру 122 чи 152 мм приблизно о 23:30. Ще два снаряди впали за селом.

Пошкоджено деякі житлові будинки, господарські будівлі, паркани тощо.

Жертв чи постраждалих серед цивільних мешканців немає.

Фото надані 24 омбр:

обстріл Новотроїцьке 19.11.2021_1 обстріл Новотроїцьке 19.11.2021_5 обстріл Новотроїцьке 19.11.2021_2 обстріл Новотроїцьке 19.11.2021_4 обстріл Новотроїцьке 19.11.2021_3 обстріл Новотроїцьке 19.11.2021_6
<
>

Позиції військових лишилися неуражені, тому про подію немає згадок у зведеннях пресцентру штабу ООС.

Про обстріл Новозванівки сповістила також пресслужба Луганської ОДА:

“Вчора, 19 листопада, приблизно з 23.30 до 23.55 незаконні збройні формування здійснили обстріл с. Новозванівка Попаснянської територіальної громади.
Як повідомив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов, по мирному населеному пункту бойовики випустили щонайменше п’ять мінометних снарядів 120-го калібру, черговий раз порушивши Мінські домовленості.
Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, стіни, паркани та дахи трьох житлових будинків по вул. Виноградна у с. Новозванівка, а також лінію електропередач. Без світла наразі більше 100 родин…”

За дорученням виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Олексія Смирнова, Ханатов на місці оцінив обсяги завданої шкоди та організував роботи щодо ліквідації наслідків ворожого обстрілу.

В ОДА нагадали, що два дні тому, 17 листопада, російські найманці обстріляли телевежу поблизу села Комишуваха, яка здійснює мовлення на тимчасово окуповані території.

Читайте також:
Російські окупанти вдруге за тиждень обстріляли Невельське, пошкоджено 7 будинків. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна