Безпілотники Akıncı оснащуватимуть двигунами двох українських виробників

Турецька компанія Baykar Makina, безпілотники виробництва якої перебувають на озброєнні Збройних сил України, встановлюватиме різні двигуни виробництва ДП “Івченко-прогрес” та АТ “Мотор Січ” на різні конфігурації БПЛА Akıncı.

Про це заявив генеральний директор турецької компанії Baykar Makina Халюк Байрактар, передає “Укрінформ”.

“Ми почали з двигуна АІ450, який має потужність 450 к.с. Akıncı як платформа має різні конфігурації. Ми маємо версії: морського базування, розвідувальну та ударну. Різні конфігурації потребують різних двигунів. Двигуни МС500 та АІ450 стоятимуть на різних конфігураціях”, – сказав Байрактар.

За його словами, установка двигунів українського виробництва на Akıncı буде позитивною промоцією для українських виробників, а співпраця у цій галузі зміцнюватиме відносини двох держав.

“Ми також віримо у стратегічні відносини України та Туреччини та діємо з розрахунку того, що МС500 – це новий двигун на ринку, а платформа Akıncı відома у всьому світі та майже не має аналогів, тому для двигуна це хороша промоція. Це суттєва перевага для двосторонніх відносин”, – зазначив гендиректор Baykar Makina.

Читайте також:
У Туреччині ударний БПЛА Akinci з українським двигуном побив рекорд висоти. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна