У Туреччині ударний БПЛА Akinci з українським двигуном побив рекорд висоти. ВІДЕО

 

У Туреччині розроблений компанією Bayraktar БПЛА Akinci, оснащений двигуном українського виробництва, побив рекорд – досягнув найбільшої висоти серед літаків турецького виробництва.

Про це інформує DHA.

“БПЛА Akinci досяг висоти 38 039 футів (11 594 метрів). Такої висоти в небі було вперше досягнуто літаком національної розробки”, – йдеться у повідомленні.

Під час цього польоту БПЛА Akinci Bayraktar пробув у повітрі 25 годин 46 хвилин, подолав у повітрі 7 507 км.

Akinci здійснив перший рейс 6 грудня 2019 року.

На сьогодні він налітав загалом 347 годин 28 хвилин під час 870 випробувальних та навчальних польотів.

Нагадаємо, в березні БПЛА Akıncı турецької розробки, обладнаний двигуном українського виробництва, успішно пройшов чергове випробування – тестування на ідентифікацію системи БПЛА Akıncı. У квітні було успішно проведено перші пробні стрільби ракетами MAM-T, розробленими компанією Roketsan для БПЛА Akinci.

Перша демонстрація ударного безпілотного літального апарата нового покоління Akıncı – спільної розробки України і Туреччини – відбулася в рамках виставки авіаційної та аерокосмічної техніки Teknofest-2019 у Стамбулі.
Пізніше компанія Baykar Defence зняла документальний фільм про безпілотник Akıncı – один із найуспішніших проєктів українсько-турецької співпраці в оборонній сфері.

Читайте також:
Кулеба назвав умову застосування безпілотників Bayraktar на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна