Монастирський назвав ім’я міністра, на якого готувався замах

В Україні запобігли замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка.

Про це заявив глава МВС Денис Монастирський під час брифінгу у четвер, 18 листопада.

Замах був пов’язаний із діяльністю Лещенка у 2018 році, до того, як він отримав державну посаду. За словами Монастирського, замовники замаху намагалися відібрати у нього майно та нібито вибити борги.

Сам міністр дізнався про це незадовго до брифінгу.

Замовниками були громадянка України і громадянин США (основний). Замовницю вивели на людину, яка виконувала роль кілера, і всі переговори між нею та “кілером” документувалися.

Увечері 17 листопада у ресторані відбулася зустріч замовників та кілера у ресторані, було внесено завдаток у розмірі 20 тис. доларів. Громадянин США мав залишити Україну, після чого планувалося вбивство. Підозрюваних затримали, їм загрожує довічне ув’язнення.

Роман Лещенко став очільником Міністерства аграрної політики та продовольства у грудні 2020 року. До цього він перебував на посаді глави Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Читайте також:
В Україні планували вбивство міністра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна