Коростенський суд викликав Марка Цукерберга для участі в справі

Коростенський міськрайонний суд викликає власника Facebook, мільярдера Марка Цукерберга як співвідповідача на розгляд справи про захист честі, гідності та ділової репутації міського голови Овруча Івана Коруда.

Про це повідомляє сайт Житомир.info.

Ще 25 липня 2019 року Овруцький міський голова Іван Коруд звернувся до суду із позовною заявою до засновника районної партійної організації “Свобода” Олексія Кравчука.

Коруд вимагав визнати недостовірною і такою, що принижує честь та гідність, інформацію, яку поширив Кравчук.

Міський голова хотів, щоби відповідач видалив свій коментар у соцмережі та спростував його, опублікувавши рішення суду. Коруд вимагав відшкодувати йому моральну шкоду, заплативши 1 гривню та сплатити судові витрати.

Судова тяганина триває протягом двох років. У рамках процесу Коростенський суд постановив залучити власника Facebook. Відповідне рішення ухвалено після клопотання позивача від 19 жовтня 2021 року.

“У підготовчому судовому засіданні позивачем заявлено клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі у справі як відповідача власника сайту Facebook, яким є Facebook Inc., резидента США, адреса: Willow Park, CA, 94025, US”, – сказано в ухвалі.

Підготовче засідання у справі призначили на 12 грудня.

Читайте також:
Facebook змінює назву на Meta

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.