Перший реальний тюремний термін за гомофобний злочин дали в Україні

В Україні суд оголосив вирок із першим реальним тюремним терміном за напад на ґрунті ненависті через гомофобію. Ідеться про побиття двох чоловіків у Львові в липні 2021 року. За це одному з нападників дали чотири роки й один місяць позбавлення волі.

Про судову ухвалу повідомила громадська організація “Інсайт”.

Так, група людей напала на поета Сергія Савіна та музиканта Максима Вербу, бо ті здалися їм схожими на геїв. Чоловіків побили, забрали в них гаманець та телефон.

Згодом правоохоронці затримали чотирьох причетних до злочину.

Один із них уже отримав 4 роки в’язниці умовно. Другому нападнику 15 листопада з урахуванням попередньої судимості оголосили 4 роки й 1 місяць реальної відсидки.

Обвинувачення висунули за статтею 296 статтею Кримінального кодексу України – хуліганство. Проте в обвинувальному акті зазначили гомофобний мотив злочину.

ГО “Інсайт”, яка захищає потерпілих, обіцяє зробити все можливе, щоб притягнути до відповідальності ще двох нападників.

Читайте також:
Сутички після ЛГБТ-маршу в Харкові: багато постраждалих і затриманих. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна