Британія заявила про сотні кібератак із Росії і Китаю, пов’язаних із дослідженням COVID-вакцин

За останній рік Велика Британія зіштовхнулася із сотнями випадків кібератак, метою яких було дослідження вакцин проти COVID-19.

Зафіксована низка інцидентів пов’язана з Росією та Китаєм, повідомляє Sky News.

Національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC), який входить до Центру урядового зв’язку країни, повідомив про 777 кібератак цього року.

Вони торкнулися близько 20% організацій у секторі охорони здоров’я та вакцин, включаючи лікарні та дослідницькі центри.

Зокрема йдеться про глобальну хакерську кампанію, покладену на Службу зовнішньої розвідки Росії. Так звана атака SolarWinds розглядається як “одне з найсерйозніших кібервторгнень за останній час”, зазначається у звіті NCSC.

Інший великий інцидент, пов’язаний з актом, підтримуваним державою, був пов’язаний з атакою на Microsoft.

Директор Центру урядового зв’язку Британії Джеремі Флемінг охарактеризував ці випадки, як “два з найсерйозніших глобальних кіберінцидентів, які ми бачили за останні роки”.

У NCSC заявили, що Китай є “високорозвиненим” оператором у кіберпросторі зі “зростаючими амбіціями щодо поширення свого впливу за межі своїх кордонів” і доведеним інтересом до комерційних секретів Британії.

За словами Флемінга, сьогодні технологічне лідерство зміщується на схід.

“Однією з тенденцій, що спостерігаються NCSC за останній рік, стало тривожне зростання злочинних груп, що використовують програми-вимагачі для вимагання у організацій. На мій погляд, це безпосередня загроза для кібербезпеки британського бізнесу, і я думаю, що вона повинна бути вище в порядку денному ради директорів”, – сказала виконавча директорка NCSC Лінді Кемерон.

Читайте також:
СБУ відзвітувала, скільки ФСБшних хакерів і ботоферм виловила за пів року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна