СБУ прийшла з обшуком до львівського антивакцинатора Остапа Стахіва. ВІДЕО

Співробітники Служби безпеки України проводять обшуки у відомого львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.

Про слідчі дії, які тривають у вівторок, 16 листопада, повідомили низка телеграм-каналів і блогерів.

Відомо, що обшуки стартували близько 12:00. На відео видно велику кількість людей, які зібралися у квартирі та під’їзді будинку на вул. Франка, 60, де мешкає Остап Стахів.

Слідчі дії відбуваються на підставі ухвали суду.

Пресцентр СБУ поки офіційно не коментує слідчі дії у Стахіва.

Видання “Захід.нет” натомість пише, що джерела у правоохоронних органах вже підтвердили їхнім журналістам обшуки у помешканні Стахіва.

“Депо.Львів” нагадує, що нещодавно депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис звернувся в Службу безпеки України через антивакцинаторські дії провокатора Остапа Стахіва. Депутат вважає, що активність Стахіва може призвести до повалення конституційного ладу в Україні. Шолтис заявив, що дії одіозного журналіста можуть координуватися спецслужбами Росії, тому просить СБУ притягнути провокатора до відповідальності.

Як відомо з відкритих джерел, Остап Стахів кілька разів організовував антивакцинаторські мітинги у Львові. Зокрема, в липні 2021 року він організував протест, вивівши на нього навіть дітей.

Як передає “Захід.нет”, Стахів постійно публічно закликає людей доєднуватись до його незареєстрованої організації “Права людей”. Як бонус він обіцяє видавати своїм однодумцям нелегальні журналістські посвідчення.

До пандемії коронавірусу Остап Стахів був маловідомим у Львові провокатором, якого часто звинувачували в організації замовних акцій протесту. Регулярно намагається брати участь у виборах різного рівня, але жодного разу не переміг. У 2019-му балотувався у Львові до Верховної Ради, публікуючи фейкову соціологію про свою підтримку у понад 18%, хоча в результаті набрав 1,2% голосів виборців. У 2020 році він балотувався на посаду мера Львова і отримав лише 826 голосів виборців (0,36%).
Під час карантину Стахів з прибічниками неодноразово влаштовував провокації у лікарнях Львова та інших міст, намагаючись довести, що коронавірус – це вигадка, а лікарні насправді є порожніми. Поліцейські кілька разів складали на Стахіва протоколи за недотримання карантину, однак судді постійно звільняють його від відповідальності.

Так, в березні 2021 року Остап Стахів увірвався до Іршавської районної лікарні, де намагався показати, що хворих на коронавірус там немає, а власне “ковіду” не існує.
За порушення карантину його затримала поліція, а у відділку він ледве не побився з правоохоронцями. Поліція склала протокол через злісну непокору, однак оформила його з порушеннями, через що суд не зміг його оштрафувати.

Читайте також:
Антивакцинаторські “майдани” планують провести у Києві та Львові: хто і як організовує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна