Багаж осіб, які прямують через КПВВ “Станиця Луганська”, перевірятимуть рентген-сканером

Багаж осіб, які перетинають лінію розмежування в контрольному пункті в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”, перевірятимуть рентген-сканером. Там тепер встановлені рентгено-телевізійні системи.

Про це у вівторок, 16 листопада, повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

“Нові системи забезпечать прикордонникам можливість підвищити безпеку та швидкість проведення контрольних процедур. Використання рентген-сканерів дозволить створити більш комфортні умови для осіб, які перетинають лінію розмежування”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що рентгено-телевізійні системи встановили працівники державного підприємства “Реінтеграція та відновленняя” за підтримки програми розвитку ООН. Пристрої оснащені рентгенівськими генераторами, детекторними модулями, механічними та конвеєрними конструкціями, а також комп’ютерною платформою, зі спеціальною клавіатурою, моніторами та зручним користувацьким інтерфейсом.

Фото: пресцентр ООС

“Опційно в сканерах може встановлюватись допоміжна програма для напівавтоматичного виявлення вибухонебезпечних та наркотичних речовин, що є актуальним питанням для недопущення переміщення через лінію розмежування зброї, наркотичних речовин та іншого”, – наголошують в пресцентрі ООС.

Прикордонники на КПВВ “Станиця Луганська” розпочали навчання, яке триватиме протягом трьох днів.

У штабі нагадали, що “Станиця Луганська” – це єдиний КПВВ, через який фактично здійснюється щодобовий пропуск осіб. Загалом за 10 місяців цього року через КПВВ “Станиця Луганська” прослідувало майже 580 тисяч осіб. За цей час прикордонники припинили 161 спробу переміщення заборонених для переміщення через лінію розмежування предметів.

Читайте також:
Єдине робоче. Як живе КПВВ у Станиці Луганській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна