Стало відомо, хто очолив партію “Слуга народу” замість Олександра Корнієнка

Головою партії “Слуга народу” стала народна депутатка Олена Шуляк.

Таке рішення ухвалили на з’їзді політсили у понеділок, 15 листопада, передає речниця фракції Юлія Палійчук.

“Кандидатура Олени Шуляк була єдиною на цю посаду”, – підкреслила прессекретарка “СН”.

Раніше Олександр Корнієнко запропонував кандидатуру Шуляк, назвавши її бійцем та активним членом команди. За словами самого Корнієнка, він залишається у “СН” і братиме активну участь у житті партії.

Довідково
Олена Шуляк народилася 24 січня 1976 року в Києві.
1997 року закінчила Національний транспортний університет за спеціальністю “Економіка та управління у будівництві”.
Із 2003 по 2005 рік навчалася у Міжнародному інституті менеджменту та здобула освітній ступінь магістра бізнес-адміністрування. Під час навчання проходила стажування у міжнародних програмах.
Із 2010 по 2012 рік – навчалася заочно у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю “Психологія”.
До обрання у Раду тривалий час займалась підприємницькою діяльністю. Бенефіціарка компанії, зареєстрованої в офшорній зоні – на Британських Віргінських островах. Сертифікований аудитор (з 1999 року), топ-менеджер у девелопменті та будівництві. У 1999-2000 роках – керівниця та власниця аудиторської фірми “Стандарт”. У 2000-2006 роках працювала директоркою департаменту аудиту й аналізу фінансово-господарської діяльності ФПГ “Midland Group” в Україні. У 2017 році стала співзасновницею ТОВ “Кріейтор”.
Співзасновниця Спілки українських підприємців (СУП). Була віцепрезидентом з фінансів української філії міжнародної організації Young Presidents’ Organization.
У 2014 році балотувалась до Київради від “Демократичного альянсу” (№5 у списку).
У 2019 році була обрана народною депутаткою від “Слуги народу”. Заступниця голови парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Того ж року стала представницею Кабінету Міністрів у парламенті. Також вона є головою Координаційної ради з проблемних питань у містобудуванні.
Олена Шуляк була заступницею голови фракції “Слуга народу”.
Колишній керівник наглядової ради Української будівельної спільноти (Ukrainian Building Community), ексчлен правління  Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Читайте також:
Першим віцеспікером Ради призначили Олександра Корнієнка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна