Єгерська бригада ЗСУ висловила готовність знищувати диверсантів під виглядом мігрантів з боку Білорусі. ДОПОВНЕНО

61-ша окрема піхотна єгерська бригада ЗСУ готова застосувати зброю проти диверсантів, які будуть маскуватися під мігрантів, щоб проникнути на територію України з Білорусі.

Про це йдеться в заяві на ФБ-сторінці підрозділу.

“На жаль, на цей час прес-служба 61 опєбр не може вам надати відповідей на ваші численні запити щодо дій підрозділів нашої бригади біля кордону з Республікою Білорусь. Разом з тим повідомляємо вам, що на цей час, підрозділи 61 опєбр виконують свої завдання вздовж ділянки державного кордону з Республікою Білорусь, і жодні інші особи, які можуть маскуватися під мігрантів, не потраплять на територію України. Вони просто будуть знищені нашими підрозділами”, – зазначено в повідомленні від 13 листопада.

Водночас 14 листопада підрозділ додав, що “деякі видання невірно подали та поширили наше повідомлення від 13 листопада 2021 року”.

“Військовослужбовці 61 опєбр жодним чином не будуть застосовувати зброю проти мігрантів. Разом з тим, під виглядом мігрантів можуть проникати диверсійно розвідувальні групи противника, і саме для боротьби з ними призначена наша військова частина”, – сказано в новому повідомленні.

ДОПОВНЕНО. Удень 14 листопада Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП назвав “фейком” інформацію з фейсбук-сторінки єгерської бригади.

“В медіа поширюється заява з Фейсбук-сторінки “61-ї окремої піхотної єгерської бригади” про намір “застосовувати зброю проти мігрантів, які прориватимуться з Білорусі” (хоча згодом там же було уточнено, що не проти самих мігрантів, а проти диверсійних груп, які можуть маскуватись під біженців).
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з’ясував, що ця ФБ-сторінка не має відношення до ЗС України. А саме, що такого підрозділу як “61-ша окрема піхотна єгерська бригада” не існує в природі. Простіше кажучи, він є фейковим.
В складі ЗС України є тільки “61-шу окрема піхотна бригада корпусу резерву”, яка жодних заяв не робила”, – зазначили в Центрі, попросивши ЗМІ “врахувати цей факт у своїй роботі”.

Водночас “Новинарня” отримала від військових інформацію про те, що принаймні формально 61 опєбр існує, сформовано її командний склад. Бригада оформлена саме як “єгерська” на основі колишньої бригади тероборони. Але залишаються питання щодо загальної чисельності та спроможності цього підрозділу.

У Генштабі інформацію щодо 61-ї єгерської бригади не підтверджують, але й не спростовують.

При цьому на фейсбук-сторінці ГШ ЗСУ можна знайти повідомлення від 21 серпня 202о року про те, що “у підрозділах 61-ї окремої піхотної єгерської бригади тривають заходи бойового злагодження. Особовий склад військової частини відпрацьовує навички ведення бою на незнайомій місцевості. Крім піхотних єгерських підрозділів також вдосконалюють свою майстерність і артилерійські підрозділи #61опєбр“.

Читайте також:
61-ша єгерська бригада повернулася з ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна