Саакашвілі припинив голодування, – ЗМІ

Експрезидент Грузії та голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі вирішив припинити раніше оголошене голодування.

Про це повідомляє грузинський телеканал Rustavi-2 із посиланням на його адвоката Ніку Гварамія.

“Я ухвалив рішення взяти до уваги резолюцію Страсбурзького суду і припинити голодування”, – повідомив Гварамія слова Саакашвілі.

За словами юриста, при цьому Саакашвілі обмовився, що не проходитиме реабілітаційного періоду після голодування ані у Глданській тюремній лікарні, ані в Горійській лікарні. Політик зазначив, що відповідне рішення має ухвалити рада довірених лікарів.

Раніше лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе заявив, що стан політика, який голодує у в’язниці, критичний. 8 листопада Саакашвілі примусово перевели із в’язниці до шпиталю при установі виконання покарань.
У відповідь Україна закликала Грузію невідкладно перевезти Саакашвілі до цивільної медичної установи.

Читайте також:
ЄСПЛ закликав Саакашвілі припинити голодування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна