“Візьміть по два-три біженці собі додому”: Данілов жорстко відповів фракції Бундестагу на пропозицію відправити мігрантів до України

Секретар РНБО Олексій Данілов запропонував соціал-демократам із Німеччини забрати собі нелегальних мігрантів, які перебувають на білорусько-польському кордоні.

На брифінгу за підсумками засідання РНБО в середу, 10 листопада, Данілов прокоментував заяву німецького парламентаря Нільса Шмідта про те, що нелегальних мігрантів з кордоні Білорусі необхідно помістити в Україну.

“У нас на засіданні РНБО це питання ми розглядали – цю заяву пана Шміда. У нас є пропозиція соціал-демократам у Німеччині взяти їх (біженців у Білорусі – “Н”) собі додому по два, по три, по п’ять. Якщо мало місця, то в Бундестазі – в них там є кабінети. Хай беруть їх до себе, і хай вони там собі знаходяться. З якого переляку ми маємо брати їх до себе, якщо німці мають про них піклуватися? Дуже дивно, коли німці починають нам розповідати, що нам з цього приводу робити”, – сказав Данілов.




Він також наголосив, що заява Шмідта обговорювалася на сьогоднішньому засіданні РНБО.

Читайте також:
У Бундестазі пропонують направити мігрантів із Білорусі в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна