СБУ на Луганщині затримала торговця вибухівкою й виявила схрон боєприпасів. ФОТО

У Луганській області під час спецоперації співробітники Служби безпеки України затримали кримінальника на спробі збуту вибухівки та бойових гранат.

Як інформує пресцентр ООС у вівторок, 9 листопада, під час проведення слідчо-оперативних дій правоохоронці виявили у зловмисника понад пів кілограма тротилу, чотири гранати РГД-5 та Ф-1 та засіб ініціювання вибуху.

“Встановлено, що мешканець Станиці Луганської, який раніше був засуджений за вчинення тяжкого злочину, намагався налагодити канал нелегального збуту засобів ураження. Своїх клієнтів він підшукував через особисті зв’язки у кримінальних колах”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, на Луганщині виявлено схрон із арсеналом боєприпасів учасників незаконних збройних формувань так званої “ЛНР”.

 

Серед вилученого – понад 60 артилерійських снарядів калібром 30 мм і майже 1700 набоїв до стрілецької зброї. Схованка була облаштована в районі насосної станції на березі річки Сіверський Донець.

За викритими фактами тривають невідкладні заходи для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності винних осіб.

Читайте також:
СБУ підтвердила затримання в Києві головного ката “Ізоляції” Куликовського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна