“Відмінні результати”: БТР “Хорунжий” пройшов заводські випробування з турецьким озброєнням

“Науково-виробниче об’єднання “Практика” провело заводські випробування модернізованого БТР-60 у версії “Хорунжий” з турецьким озброєнням.

Випробування відбулися на полігоні навчального центру “Десна” за участі турецького посла та генерального директора турецької компанії Aselsan, повідомили в НВО “Практика”.

Тестування бойового модуля SARP KPVT, який був встановлений на БТР-60 “Хорунжий”, проводилися за програмою та методикою оцінки точності стрільби, яка розроблена фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України.
SARP KPVT у якості основного озброєння використовує 14,5-мм кулемет КПВТ та має можливість завантаження боєприпасів зсередини машини і важить близько 400 кг.

Під час випробувань екіпажі Збройних сил України та представники компаній “Практика” та Aselsan виконали вправи із практичної стрільби з ходу та з місця по цілях, що з’являються та рухаються в наступальному бою.

“За декілька діб, під час денних та нічних маршів, подолання спеціальних перешкод техніка виробництва ПрАТ НВО “Практика” із встановленими бойовими модулями компанії “Aselsan” пройшла сотні кілометрів і показала відмінні результати проходження перешкод“, – повідомили в НВО “Практика”.

Перевірялись як вогнева потужність озброєння, так і працездатність елементів системи бойового модуля, які складаються з приладів спостереження з можливістю денного та нічного бачення, лазерного далекоміра й лазерного маркувальника.

Відбувалося коригування балістики у відповідності з метеорологічною інформацією та типом боєприпасів, дистанційне керування тощо.

Читайте також:
Данілову показали, як модернізують БТРи та виготовляють “Козаки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна