Данілову показали, як модернізують БТРи та виготовляють “Козаки”

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов відвідав акціонерне товариство “Науково-виробниче об’єднання “Практика”, яке виконує контракти для Збройних сил України в рамках державного оборонного замовлення.

Про це у вівторок, 19 жовтня, інформує пресслужба РНБО України.

Зазначається, що Данілов ознайомився з процесом модернізації БТР-60/70, а також з виробництвом бойових броньованих колісних машин “Козак-2”, “Козак-2М1”, “Козак-5”.

За словами генерального директора підприємства Олега Висоцького, бронеавтомобілі сімейства “Козак” сьогодні не мають конкурентів серед вітчизняних зразків, а у світі з ними “конкурують до 10 виробників”.

За останній час у машинах “Козак” застосовано понад 40 новацій, необхідних для їхнього ефективного використання в сучасних бойових умовах.

“Зокрема особливу увагу приділяється протимінному та балістичному захисту, встановленню бойових модулів з дистанційним керуванням, підвищеній ергономічності тощо”, – йдеться в пресрелізі РНБО.

За словами Данілова, одним із пріоритетів реформування оборонно-промислового комплексу є “стимулювання приватної підприємницької ініціативи” у виконанні завдань розвитку вітчизняного ОПК, розбудова державно-приватного партнерства.

Фото: пресслужба РНБО

“Маємо забезпечувати приватні підприємства, які працюють на перемогу нашої країни у війні, достатнім обсягом замовлень”, – цитує секретаря Радбезу його пресслужба.

Читайте також:
Україна експортувала до Саудівської Аравії бронеавтомобілі “Козак-5”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна