У США оператори зв’язку відклали запуск 5G-мережі через скарги від авіації

У Сполучених Штатах Америки два найбільших оператори мобільного зв’язку відклали запуск мережі 5G через занепокоєння американського авіаційного регулятора, що цей діапазон може мати потенційну загрозу для безпеки літаків.

Про це інформує The Wall Street Journal.

“Компанії AT&T і Verizon Communications погодилися відкласти заплановане на 5 грудня розгортання мережі з новим діапазоном частот 5G, щоби мати можливість попрацювати з Федеральним управлінням цивільної авіації (FAA) для розв’язання проблем щодо потенційних перешкод ключовим системам безпеки літаків”,- йдеться в повідомленні.

Оператори зв’язку заявили, що відкладають  свої плани до 5 січня. Водночас вони висловили сподівання, що за цей період зможуть владнати розбіжності з FAA.

AT&T і Verizon заперечили твердження авіаційного регулятора про нібито небезпеку нової мережі для електронних систем літаків.

В авіаційній галузі США занепокоєні, що вежі з новими передавачами 5G-сигналу можуть створювати перешкоди для певних автоматизованих систем літаків, наприклад тих, що допомагають суднам приземлятися в погану погоду.

Читайте також:
“Поширювали антиукраїнський та антивакцинальний контент”: з початку року кібердепартамент СБУ ліквідував 65-тисячну “армію ботів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна