Перша заява віцепрем’єрки Верещук щодо окупованих територій збігається з позицією Медведчука, – політолог

Михайло Басараб
політолог, активіст Руху опору капітуляції

(FB)

Новий статус Ірини Верещук тепер зобов‘язує нас реагувати на її заяви, адже вона не просто народний депутат, а віцепрем‘єр на важливому напрямку (реінтеграція окупованих територій – “Н”).

Отже, одразу після свого призначення на запитання журналістів про звільнення окупованих територій пані Верещук сказала дещо, що дає підстави для тривоги.

Цитата: «Нам потрібно демонструвати і робити все, щоби люди відчували, що вони потрібні нашій державі, що вони тут є господарями, що незважаючи на те, чи зі Львова, чи з Краматорська, Донецька чи Луганська – ми всі українці».

Зі слів пані Верещук виглядає, що все оте на Донеччині і Луганщині відбувається, бо тамтешні мешканці не відчували належної уваги з боку України. Вони, як, мабуть, вважає Верещук, через нас усіх не відчували себе господарями на своїй землі. Те, як ми вважаємо себе українцями, напевно не зовсім вписувалося в уявлення тамтешніх про бажану українську спільноту. І от коли ми їх переконаємо, то війна мала би припинитися.

Саме так я прочитав заяву пані віцепрем‘єра. Тобто війна триває не тому, що її розпочала Росія, а тому, що мешканці ОРДЛО щось не те відчували.

Кажучи іншими словами: у нас таки громадянська війна, а не російська збройна агресія. Тільки такий висновок мав би випливати зі сказаного Іриною Верещук.

До речі, позиція Медведчука плюс-мінус збігається з тим, що заявила нова віцепрем‘єр.

З таким розумінням проблеми і підходом до її вирішення чекаймо нових і непересічних «сюрпризів». Думаю, що новопризначений віцепрем‘єр з цим не забариться.

Читайте також:
Мінреінтеграції очолила Ірина Верещук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна