5 тисяч атак на Україну: СБУ викрила хакерську групу Armagedon, до якої входили кримські зрадники з ФСБ

Кіберфахівці СБУ встановили хакерів всесвітньо відомого угруповання Armagedon, яке здійснило понад 5 тис. кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України. Ними виявилися офіцери “кримського” ФСБ, а також зрадники, які перейшли на бік ворога під час окупації півострова у 2014 році.

Про це в четвер, 4 листопада, повідомила пресслужба СБУ.

Armagedon – це спеціальний проект ФСБ РФ, який прицільно “працював” по Україні. Цей “напрям роботи” координує 18-й Центр ФСБ РФ (Центр інформаційної безпеки) з дислокацією в Москві, йдеться у повідомленні.

“Українській спецслужбі вдалося поіменно встановити зловмисників, перехопити їхні розмови, а також отримати беззаперечні докази їх причетності до атак”, – наголосили в СБ.

На брифінгу начальник Департаменту кібербезпеки СБУ повідомив, що до складу угруповування входили дві групи співробітників ФСБ:

  • кадрові співробітники ФСБ, які брали участь в окупації Криму,
  • колишні співробітники правоохоронних органів України, які зрадили присязі та перейшли на бік країни-агресора.

П’ятьом учасникам хакерської групи оголошено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Проводяться слідчі дії та експертні дослідження для притягнення співробітників ФСБ РФ до відповідальності за такими статтями Кримінального кодексу України: ст. 114 (шпигунство); ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин); ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів).

Читайте також:
СБУ нейтралізувала за місяць понад 50 хакерських атак на органи влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна