ВООЗ схвалила нову вакцину проти СOVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила нову вакцину від COVID-19 – індійський препарат Covaxin.

Про це інформує пресслужба ВООЗ у середу, 3 листопада.

“Технічна консультативна група ВООЗ дійшла висновку, що вакцина Covaxin відповідає стандартам щодо захисту від коронавірусу, і її переваги значно перевищують ризики. Вакцину можна використовувати”, – йдеться у повідомленні.

Вакцина розроблена на основі інактивованого вірусу SARS-CoV-2. Її виробляє індійська компанія Bharat Biotech у співпраці з Індійською радою з медичних досліджень.

Ефективність препарату оцінюють у 78%. Covaxin потрібно застосовувати двома дозами з інтервалом у чотири тижні у всіх вікових групах, старших за 18 років. Поки немає інформації про те, чи можна нею вакцинувати вагітних – дослідження лише плануються.

У ВООЗ додають, що ця вакцина легкодоступна для держав із низьким та середнім рівнями доходу, адже не вимагає складних умов зберігання.

Читайте також:
У Польщі на мишах почали тестувати українську COVID-вакцину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна