Міністр економіки Любченко пішов у відставку. Цього ж дня до нього прийшло з обшуком НАБУ

Міністр економіки України Олексій Любченко пішов у відставку.

Відставку Любченка підтримали 320 народних депутатів на засіданні в середу, 3 листопада.

Як відомо, Олексій Любченко – український економіст, дерслужбовець, від 29 квітня 2020 року – голова Державної податкової служби, потім очолив Міністерство економіки.

Посаду Любченка може зайняти заступниця керівника офісу президента Юлія Свириденко. З грудня 2020 року Свириденко очолює створену президентом Володимиром Зеленським Раду зі сприяння бізнесу.
У червні-вересні Свириденко також була членом наглядової ради НАК “Нафтогаз України”. З березня 2020 по лютий 2021 року входила до складу української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі, до підгрупи з економічних та соціальних питань.

Треба додати, що зранку в середу, 3 листопада, Національне антикорупційне бюро та СБУ проводили обшуки у  Любченка, які можуть бути пов’язані із “скрутками” і ухиленням від сплати податків, пише “Українська правда”.

Також обшуки проходять у виконуючого обов’язки голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова та центральному апараті ДПС.
За словами одного зі “слуг”, Любченко, перебуваючи на посаді голови Державної податкової служби (квітень 2020 – травень 2021), покривав проведення так званих “скруток”, коли одним компаніям повертали сплачене іншими компаніями ПДВ без достатніх для цього підстав.

Виявлені комісією порушення, зокрема, стосуються і періоду, коли головним податківцем був саме Любченко. За словами співрозмовника, колишній очільник ДПС і після цього продовжував покривати “скрутки”, але вже не своїми руками.

В.о. голови ДПС з травня став Євген Олейніков, і різні співрозмовники вказують на “теплі стосунки” цих посадовців.

Читайте також:
Міністр економіки Любченко подав у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.