Повітряні сили ЗСУ показали ефектний випуск військових льотчиків під пісню “Батько наш Бандера”

247 випускників льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба поповнять ряди державної авіації.

Відео та фото з урочистостей поширила пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Цьогоріч випуск повітряних асів був особливим у зв’язку з трансформацією дій військової освіти за стандартами НАТО тому, виш закінчили два курси одночасно (четвертий та п’ятий). В одному строю стояли понад 250 молодих офіцерів — льотчики, вертолітники, штурмани та офіцери бойового управління, серед них 6 офіцерів, які закінчили університет із золотою медаллю, 14 – з дипломом з відзнакою“, – повідомляє пресслужба КПС.

Урочиста церемонія розпочалася із привітального слова командувача Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Микола Олещука.

Він зазначив, що нинішні випускники пройшли поглиблену практичну підготовку на базі різних авіаційних військових частин Повітряних сил під керівництвом досвідчених льотчиків-інструкторів та успішно опанували техніку пілотування бойовими літаками. Також понад двадцять молодих лейтенантів отримали класну кваліфікацію – 3 клас.

Фото: пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ

За досягнення високих особистих показників в опануванні спеціальності, зразкову військову дисципліну і бездоганне виконання військового обов’язку масштабованою копією відзнаки льотного братерства “Меч дружби” нагороджено випускника льотного факультету лейтенанта Павла Шапку.

Згідно з традицією, яка започаткована в університеті у минулому році, у відповідь на привітання “Козацькому роду” – молоді офіцери одноголосно відповіли “Нема переводу!”.

У понеділок, 1 листопада, пресслужба КПС поширила підсумковий сюжет про випускні урочистості – він розпочинається з динамічного й ефектного реміксу пісні “Батько наш Банднера”.

Читайте також:
80-та десантно-штурмова бригада заспівала пісню “Батько наш Бандера” і передала естафету далі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна