Керівника севастопольського штабу “Юнармії” Київ судитиме за пропаганду служби у війську РФ серед дітей

Так званого керівника регіонального штабу “Юнармії” в тимчасово окупованому Севастополі українські законники судитимуть за пропаганду служби в армії Росії серед дітей.

Про це повідомили в офісі генпрокурора України у понеділок, 1 листопада.

За даними слідства, у 2016 році обвинувачений на посаді “керівника регіонального штабу “Юнармії” у Севастополі” організовував та здійснював пропаганду на користь добровільного вступу до армії Росії.

Його також обвинувачують у підготовці з основ військової служби у навчальних закладах, військово-патріотичного виховання для служби в збройних силах РФ. За даними слідчих, цей “керівник штабу” також виступав у ЗМІ для детального поширення та роз’яснення особливостей підготовки військово-патріотичного виховання в організації.

В ОГПУ вказують, що своїми діями обвинувачений порушив закони та звичаї війни: пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, заборонена Конвенцією 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Наразі прокуратура скерувала обвинувальний акт щодо «керівника регіонального штабу “Юнармії”» за ч. 1 ст. 438 КК України. Ця стаття передбачає від 8 до 12 років тюрми.

“Юнармія”, як заявляють у Росії, – це дитячо-юнацький військово-патріотичний рух під патронатом міністерства оборони РФ. На півострові Крим він почав діяти після його окупації, такі ж “регіональні штаби” з’явилися на окупованих територіях Донбасу.
“Керівники” цієї організації ставлять собі за мету “виростити покоління, здатне захищати вітчизну зі зброєю в руках”.

Читайте також:
Російські окупанти проводять системну політику мілітар изації дітей в ОРДЛО, – Денісова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна