РФ збудує в окупованому Криму лазерно-оптичний комплекс для контролю космосу

У 2022 році в тимчасово окупованому Криму збройні сили РФ розгорнуть новий лазерно-оптичний комплекс для контролю космічного простору.

Про це з повідомляє “Мілітарний”.

Зазначається, що наразі на півострові завершуються роботи з монтажу лазерно-оптичного комплексу. В 2022-му, як очікується, він має заступити на чергування.

“Створення нових спостережних систем відбувається в рамках реалізації програми вдосконалення та розвитку російської системи контролю космічного простору”, – йдеться в повідомленні.

Видання нагадує, що в жовтні 2021 року міноборони Росії повідомило, що планується розгорнути 12 лазерно-оптичних та радіотехнічних комплексів на всій території країни (включно з окупованим Кримом) до 2025 року.
Комплекси призначені для розпізнавання космічних об’єктів, використовуючи різні методи виявлення та розпізнавання. У Росії вважають, що такі системи дуже важливі для організації повітряно-космічної оборони.

Перший аналогічний лазерно-оптичний комплекс вже виконує завдання на території Алтайського краю сусідньої країни.

Читайте також:
Росія перекинула в окупований Крим палубні винищувачі МіГ-29К

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна