Міськрада Сміли відмовилась розглянути можливість перейменування вулиці “єдинороски” Терешкової

Міська рада Сміли у Черкаській області відмовилась розглянути можливість перейменування вулиці космонавтки, депутатки Держдуми від “Єдиної Росії” Валентини Терешкової на честь загиблих у російсько-українській війні смілянців.

Про це інформує “Лівий берег” у вівторок, 26 жовтня.

У запиті журналіста Олександра Рудоманова від 12 жовтня йшлося про розгляд можливості перейменування вулиці імені Терешкової, яка голосувала за окупацію Криму, на імена людей, що загинули у війні з Росією та були мешканцями Сміли.

У відповіді на це виконавчий комітет вказав, що вулицю не будуть перейменовувати, адже пропозицію подав не житель міста.

Це вже друга відмова щодо перейменування вулиць Терешкової у Смілі.

У вересні Смілянська міська рада на лист голови руху “Декомунізація. Україна” Вадиму Познякову вказала, що його звернення не буде взято до уваги, оскільки він також не є мешканцем Сміли.

Нагадаємо, станом на травень 2021 року в Україні налічувалося понад 270 топонімів на честь депутатки російської Держдуми, першої в світі космонавтки Валентини Терешкової, яка в березні 2014 року підтримала дозвіл вводу російських військ на територію України й окупацію Криму.

27 лютого 2014 року разом з іншими депутатами Держдуми Терешкова відвідувала Крим для “спілкування з жителями”. Також вона активно підтримує політику президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також:
Рада перейменувала два населені пункти – на Львівщині перекреслили декомунізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна