Рада перейменувала два населені пункти – на Львівщині перекреслили декомунізацію

доповнено

Верховна Рада ухвалила постанови про перейменування двох населених пунктів та ті, які передбачають зміну і встановлення меж трьох міст України.

Про це в середу, 6 жовтня, повідомляє “Укрінформ”.

Так, згідно з підтриманою 263 народними депутатами постановою “Про перейменування села Мармузовичі Буського району Львівської області” (№2715), село Мармузовичі перейменовано на село Андріївка.

Водночас народний депутат Володимир В’ятрович, колишній директор Українського інституту національної пам’яті, зауважив: “Верховна Рада повернула селу Мармузовичі (назва відома з XV століття) комуністичну назву Андріївка, яка з‘явилася в 1946 році для увічнення комуністичного активіста, вбитого українськими повстанцями. Сором!”

Постанова “Про перейменування селища міського типу Більмак Пологівського району Запорізької області” (№5571), за яку проголосував 231 парламентарій, передбачає перейменування смт Більмак на смт Кам’янка.

Окрім того, ухваленою постановою “Про зміну і встановлення меж м. Соснівка Червоноградського району Львівської області” (№5491), яку підтримали 313 народних депутатів, передбачається змінити межі Соснівки, збільшивши її територію на 102,5924 гектара, і затвердити територію міста області загальною площею 300,5924 гектара земель.

Згідно з підтриманою 309 парламентаріями постановою “Про зміну і встановлення меж міста Іллінці Вінницького району Вінницької області” (№5489), межі Іллінці збільшуються на 2 326 гектарів, а також затверджується територія Іллінців загальною площею 3 106 гектарів земель.

Окрім цього, 303 нардепи проголосували за постанову “Про встановлення меж м. Попасної Сєверодонецького району Луганської області” (№4488), яка передбачає встановлення меж міста Попасна та затвердження його території загальною площею 2925 гектарів.

Читайте також:
Рада доручила уряду проаналізувати забезпечення громадян житлом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна