73-й морський центр ССО повернувся з навчань Night Hawk, які тривали в Данії

Військовослужбовці 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого взяли участь у найбільших північноєвропейських військових навчаннях сил спеціальних операцій “Нічний яструб 2021” (“Night Hawk 2021”).

Маневри тривали в Королівстві Данія з 27 вересня по 7 жовтня 2021 року.

Відомо, що навчання відбувалися на всій території Данії: на суші, у морі та у повітрі, а іноді й у густонаселених районах міст, де вояки відпрацьовували сценарій навчань в умовах наближених до бойових.

“Особливістю навчань “Night Hawk 2021″ є вдосконалення навичок воїнів SOF у сценаріях гібридних загроз і методів ведення війни. Основою цих сценаріїв є особливі умови: коли противник не тільки захоплює критичну інфраструктуру, але й супроводжує це кібератаками на державні установи, дезінформацією та дезорієнтацією суспільства тощо”, – переповідає легенду навчань пресцентр Командування ССО.

Відомо, що українські армійці розробляли плани спеціальних операцій, а також безпосередньо проводили їх, включаючи абордажні дії, звільнення заручників та захоплення надважливих об’єктів.

Кількість учасників країн-партнерів нараховує 2500 військовослужбовців з 13 країн –Австрії, Бельгії, Великої Британії, Данії, Естонії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Словенії, Чехії, Швейцарії та України.

Довідково:
Перші військові навчання “Night Hawk” відбулися в Данії на початку 90-х років. З того часу їх завдання та масштаби настільки розвинулися, що вони визнаються на міжнародному рівні, насамперед через максимальну наближеність завдань до реалістичних умов.
Попередні навчання відбулися у 2018 році за участі 1800 військовослужбовців з 8 країн.

Читайте також:
Двоє військових ССО навчаються в Америці на курсах лідерства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна