На Луганщині СБУ затримала ексбойовика “ЛНР” – втікав від ватажків за українською пенсією

У Луганській області контррозвідники Служби безпеки України затримали колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої “ЛНР”.

Як повідомляє пресцентр СБУ в четвер, 21 жовтня, зловмисник намагався потрапити на підконтрольну українському урядові територію для оформлення пенсії.

Раніше затриманий брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

За інформацією СБУ, до лав бойовиків він приєднався у березні 2015 року. Там його призначили до так званої “четвертої окремої мотострілецької бригади “ЛНР”, де він займався обслуговуванням ворожої військової техніки.

Згодом зловмисник залишив угруповання і переховувався на тимчасово окупованій території Луганщини.

Тепер затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри забіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Перевіряється інформація щодо причетності зловмисника до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Читайте також:
ЗСУ затримали бойовика “ЛНР”, який зайшов на залишені позиції українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна