У Києві зросте плата за проїзд у транспорті

У Києві плата за проїзд у комунальному громадському транспорті зросте через ціни на енергоносії.

Про це повідомив у середу, 20 жовтня, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Це – непопулярний крок, на який ми вимушені піти заради збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників”, – розповів він.

За словами Поворозника, в умовах підвищення тарифів на енергоносії залишити чинну вартість проїзду означатиме “загнати перевізників у боргові ями, а згодом і паралізувати роботу транспортних підприємств”.

Відтак місто розпочало процедуру з підвищення тарифу, наразі очікуються пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, пропозицію подадуть на обговорення громадськості.

За словами Поворозника, влітку в багатьох великих містах України зросла вартість проїзду у громадському транспорті. Зокрема, у Львові, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах.

Він зазначив, що місто “якомога довше відтерміновував момент підвищення вартості проїзду”. Проте після того, як місто погодилося компенсувати різницю у тарифі на тепло для населення коштом місцевого бюджету, фінансувати “і так дотаційний громадський транспорт” стало неможливо.

Всі наявні пільги на проїзд для киян збережуться.

Читайте також:
Уряд спростив призначення субсидій на комуналку для безробітних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.