Нафтогаз подав заявку на участь у сертифікації Nord Stream 2

НАК “Нафтогаз України” подав до німецького регулятора заявку на участь у процесі сертифікації газогону “Північний потік-2”.

Про це під час брифінгу в понеділок, 18 жовтня, заявив голова правління “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

“Нафтогаз, як національна компанія, яка очолює боротьбу за енергетичну безпеку України, відстоює національні інтереси, подала заявку на участь у процесі сертифікації оператора “Північного потоку-2″ перед німецьким регулятором”, – сказав Вітренко, якого цитує “Укрінформ”.

За його словами, офіційною позицією компанії є те, що газогін не можна сертифікувати через невідповідність європейському законодавству. Зокрема, “Північний потік-2” контролюється постачальником газу, до нього не забезпечений доступ третіх осіб і він не відповідає принцину солідарності.

Російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Як писала “Новинарня“, 18 жовтня стало відомо, що перша нитка “Північний потік-2” заповнена технічним газом і готова до початку транспортування.

Читайте також:
Росія через “Північний потік-2” шантажує Європу, – прем’єр Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна