На кордоні з Придністров’ям СБУ провела антитерористичні навчання

Служба безпеки України звітує, що провела багатоетапні антитерористичні навчання у прикордонних районах Вінницької області.

Про це пресцентр спецслужби повідомив у понеділок, 18 жовтня.

“Спецпризначенці знешкодили членів умовних диверсійно-розвідувальних груп, які планували вчинити вибухи на об’єктах Дністровського гідротехнічного каскаду і втекти до самопроголошеного Придністров’я, нелегально перетнувши державний кордон”, – йдеться в пресрелізі.

За легендою навчань, умовні диверсанти прибули в регіон із завданням спровокувати масштабну надзвичайну ситуацію. Зловмисники планували “підірвати” стратегічні об’єкти енергопостачання.

Одну з “диверсійних” груп затримали поблизу їхньої схованки під час спроби наблизитись до терористично уразливого об’єкту.

Інша група після невдалої спроби “замінування” об’єкту критичної інфраструктури захопила заручників та висунула вимоги до керівництва держави.

У результаті проведених перемовин та спільних антитерористичних заходів, силовики відволікли увагу озброєних “диверсантів” та ліквідували їх. Усіх заручників було звільнено.

“Особливістю тренувань був пошук і нейтралізація одночасно декількох диверсійних груп поблизу кордону в нічний час. Це дало змогу змоделювати максимально складні й наближені до реальних умов антитерористичні навчання”, – підкреслили в СБ.

Читайте також:
СБУ провела масштабні навчання біля кордону з РФ – “ліквідовувала ворожі ДРГ”. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна