СБУ провела масштабні навчання біля кордону з РФ – “ліквідовувала ворожі ДРГ”. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

Співробітники Служби безпеки України провели масштабні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з Російською Федерацією.

Про це інформує пресцентр СБУ.

“СБУ провела масштабні тактико-спеціальні навчання у Чернігівській та Сумській областях. У заходах було задіяно понад 1,5 тис. осіб і більше ста одиниць техніки, в тому числі безпілотні літальні апарати”, – ідеться в повідомленні.

За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. Вона планувала завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України.

На виконання свого завдання “зловмисники” намагалися вчинити “диверсії” на декількох оборонних і промислових об’єктах.

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

“У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації «диверсантів» у районі прикордонного пункту пропуску. Під час затримання «зловмисники» чинили збройний супротив”, – ідеться в повідомленні.

У заходах брали участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Збройних сил України, Нацгвардії, ДСНС, Нацполіції, а також представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Головною метою навчань стало підвищення рівня безпеки у прикордонних регіонах України. Крім того, учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Після завершення заходів їх організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань. Також було визначено напрями подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання і нейтралізації загроз державній безпеці України.

Читайте також:
“5 тисяч SIMок і GSM-шлюзи”: на Харківщині СБУ викрила організатора ботоферми, який працював за рублі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна